Chemia

Chemia

Zamknięcia

Zamknięcia

Kosmetyki

Kosmetyki

Artykuły spożywcze

Artykuły spożywcze

O firmie

Kontakt z nami

56-675 60 83
biuro@jgchelmza.pl

Dział handlowy
56-675 60 83 w.31
m.pilch@jgchelmza.pl

Dział produkcji
56-675 60 83 w.40
julkowski@jgchelmza.pl

Warunki transportu i magazynowania

  1. Informacje dotyczące transportu
    Produkt nie stanowi niebezpieczeństwa podczas transportu i jest nieszkodliwy. Podczas przewozu należy bezwzględnie unikać:
    • wysokich temperatur (szczególnie powyżej 40°C wewnątrz palety) i bezpośredniego promieniowania słonecznego oraz wszelkich źródeł promieniowania UV
    • skrajnie niskich temperatur oraz długotrwałego narażania na temperatury poniżej -15°C
    • odkształcenia palet (tj. zgniatania, ściskania, pochylania)
    • umieszczania na paletach jakichkolwiek przedmiotów
    • zalania opakowań zbiorczych wodą
    • przewożenia palet w połączeniu z innym towarem, zawierającym m.in. silne kwasy i ługi, chlorowęglowodory
    • kontaktu palet z ogniem i materiałami łatwopalnymi.


  2. Informacje dotyczące magazynowania i składowania
    W trakcie składowania i magazynowania bezwzględnie stosować się do informacji zawartych w punkcie 1. Ponadto:
    • Palety z opakowaniami przechowywać i składować w suchym, wentylowanym pomieszczeniu.
    • Nie ustawiać palet w bezpośredniej bliskości ze źródłami ciepła i światła słonecznego.
    • Nie dostawiać palet do ścian wykonanych z blachy, mających styczność ze źródłami ciepła.
    • Optymalna temperatura magazynowania i składowania mieści się w granicach -15 do +25 °C. Dopuszczalne jest przekroczenie wyższej granicy pod warunkiem, iż temperatura wewnątrz palety nie przekroczy 40°C.
    • Nie piętrować palet bezpośrednio jedna na drugiej.